HONEY HARPER – STARMAKER

‘Honey Harper’ is een nieuwe naam in de wereld van de hedendaagse countrymuziek. Het is het pseudoniem waarachter de 30-jarige countryzanger William Fussell uit Londen schuil gaat. Eind 2017 liet de in Adel in de Amerikaanse staat Georgia geboren muzikant voor het eerst van zich horen met de release van de ep “Universal Country” waaruit twee singles werden getrokken met de nummers “Pharaoh” en “Secret”.

Begin maart 2020 zal ‘Honey Harper’ zijn eerste volwaardige soloplaat aan ons komen voorstellen. Titel van het werkstuk is “Starmaker” en dat album bestaat uit elf nummers die William Fussell samen met zijn echtgenote Alana Pagnutti in de voorbije drie jaar heeft geschreven. We horen heel wat sterke songs die de traditionele countrymuziek toch wel enigszins overschrijden, maar toch altijd heel vlot in het gehoor blijven liggen.

Hieronder kunt u lezen waar ‘Honey Harper’ zijn album in maart live zal komen voorstellen in België en Nederland. Daar zult u dan ongetwijfeld ook de twee liedjes horen die we op de video’s hebben bijgevoegd: het lekker voortkabbelende “In Light Of Us” en “Strawberry Lite”. Hij begeleidt zichzelf tijdens optredens op steelgitaar en dat instrument overheerst dan ook de sound bij de elf melancholisch klinkende liedjes op deze plaat.

Wij zijn helemaal overtuigd van zijn muzikale kwaliteiten als singer-songwriter bij het horen van de met licht snikkende stem gezongen nummers “Something Relative”, “Vaguely Satisfied” en albumtiteltrack “Starmaker”, naast het zachtjes rockende “Tomorrow Never Comes” dat als een eerdere single uit deze plaat werd gereleased. Met dit eerste album maakt ‘Honey Harper’ duidelijk dat hij met ‘good old’ Gram Parsons als voorbeeld de intentie heeft om gedurende de volgende jaren een vooraanstaande rol te gaan spelen in de wereld van de moderne countrymuziek uit de 21e eeuw.

(valsam)

25 maart 2020: Botanique, Brussel, BE
27 maart 2020: De Nieuwe Anita, Amsterdam, NL

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: ATO Records / PIAS

video